• 06 28 04 91 87

 • info@sportfysiotherapie.net

 • Doolhof 14, Ravenstein

FAQ

 • Voor welke klachten kan ik in de praktijk terecht?
  In principe kunt u voor alle spier-, gewricht- en bindweefselklachten in de praktijk terecht, deze hoeven niet sport gerelateerd te zijn.
  Klachten die wij NIET behandelen zijn neurologische klachten (zoals CVA en parkinson) en klachten die enkel en alleen door een gespecialiseerd fysiotherapeut uitgevoerd mogen worden in desbetreffende aandoening; dit zijn o.a. COPD, bekkenklachten, parkinson en Claudicatio Intermittens.
 • Hoe kan ik me aanmelden?
  Dit kan via telefoon of whatsapp/sms op nummer 06 28 04 91 87 of via mail info@sportfysiotherapie.net.
 • Behandel je ook aan huis?
  Ja dat is mogelijk. Om deze ‘aan huis behandelingen’ vergoed te krijgen is in de meeste gevallen een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.
 • Krijg ik de behandelingen vergoed?
  Dat is afhankelijk van uw zorgverzekering. Alleen als u een aanvullend pakket heeft afgesloten waarin fysiotherapie vergoed wordt heeft u recht op behandelingen. Omdat ik niet met alle zorgverzekeraars een contract heb afgesloten kan het zijn dat niet de volledige kosten van een behandeling vergoed worden. Zie de vergoedingen pagina met welke zorgverzekeraars ik een contract heb afgesloten en voor de praktijktarieven als u niet verzekerd bent voor fysiotherapie.
  Het is uw eigen verantwoordelijkheid om te controleren of u verzekerd bent.
 • Hoe kan ik een afspraak verzetten/annuleren?
  Dit kan via telefoon of whatsapp/sms op nummer 06 28 04 91 87 of via mail info@sportfysiotherapie.net. Bij verhindering dient u uiterlijk 24 uur van te voren de afspraak af te zeggen. Deze zal dan niet in rekening worden gebracht.
 • Parkeren en ingang praktijk
  Parkeren is niet mogelijk op eigen terrein. U kunt parkeren in de straat (Doolhof of Johan van Willigenstraat). De ingang van de praktijk is bereikbaar via het fietspad. Fietsen kunnen wel op eigen terrein geparkeerd worden, via dezelfde ingang.
 • Ik wordt geopereerd of heb een chronische machtiging. Hoe werkt het qua vergoeding?
  Bij veel operaties heeft u meestal recht op 1 jaar fysiotherapie vanaf de operatiedatum. Het is echter wettelijk bepaald dat de eerste 20 behandelingen na een operatie vanuit uw aanvullend pakket of particulier betaald moeten worden. Bevat uw aanvullend pakket bijvoorbeeld 12 behandelingen, dan krijgt u van 8 behandelingen een particuliere nota.
  Heeft u meer dan 20 behandelingen nodig dan worden deze vergoed vanuit uw basis verzekering. Omdat  deze behandelingen uit het basispakket vergoed worden betaald u hier wel uw eigen risico over, deze bent u meestal al kwijt in verband met de operatie. Loopt uw traject door in het daaropvolgende nieuwe jaar, betaald u wederom eerst uw eigen risico over de behandelingen in het nieuwe jaar.
  Of u met uw klacht recht heeft op een chronische machtiging wordt door het ministerie bepaald. Niet door uw huisarts of therapeut. U kunt natuurlijk altijd bij ons informeren.
 • Wat moet ik meenemen naar een behandeling?
  De eerste keer dat u in de praktijk komt mag u een identiteitsbewijs en zorgverzekeringspas meenemen. Voor de behandelingen hoeft u geen specifieke spullen mee te nemen. Denk aan gepaste (onder)kleding en schoenen voor de behandeling.
 • Waar kan ik terecht met klachten? (klachtenregeling)
  Ik ben als fysiotherapeut aangesloten bij Keurmerk Fysiotherapie. Heeft u een klacht over de praktijk of mijn handelen is het gewenst dit eerst onderling te bespreken. Heeft u het gevoel dat dit niet het gewenste resultaat bied dat kunt u terecht bij Keurmerk. Op onderstaande site staat daar meer over uitgelegd.
  https://www.keurmerkfysiotherapie.nl/patient/klachtenregeling/
 • Moet ik eerst naar de huisarts als ik klachten heb?
  Dat is meestal niet noodzakelijk. Voor fysiotherapie geldt een directe toegankelijkheid. Dus vermoed u dat uw klachten met fysiotherapie verholpen kunnen worden, dan kunt u direct een afspraak maken. Er zal bij aanvang altijd een screening plaatsvinden om te kijken of u op de juiste plek bent. Voor de meeste chronische machtigingen is wel een verwijzing van een specialist of huisarts nodig.