Onze aanpak

BEHANDELINGEN

Welke behandelwijzen bieden wij aan?

We bieden zowel hands-on als hands-off behandelingen aan.
Het doel is om de oorzaak van uw klachten te behandelen en herhaling te voorkomen.
Een sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het doelgericht opbouwen naar uw sportdoelen/sporthervatting.

Ik zal samen met u kijken wat momenteel wel nog mogelijk is en wat u voorlopig beter aangepast kunt doen. Er wordt sportspecifiek en blessure specifiek getraind zodat u zo snel, maar verantwoord, mogelijk weer kunt sporten.

 

sportoefeningen bij Bisseling sportfysiotherapie

Oefeningen

In de behandelkamer of oefenzaal kunnen we gericht trainen om uw spieren aan te sterken of uw coördinatie te verbeteren, waardoor uw klachten verminderen. Vaak is het belangrijk dat u ook zelfstandig verder gaat met trainen om de belastbaarheid van uw lichaam te vergroten.

massage -bindweefsel-cupping

Massage/cupping/bindweefsel

Massage/bindweefsel/
cupping

Hands on behandeling om spieren en bindweefsel in beweging te zetten. Soms is het verminderen van de spierspanning voldoende om klachten te verminderen, in andere gevallen kan het voorwaarde scheppend zijn om oefeningen te kunnen doen. Bindweefsel behandeling (oa door middel van cupping) kan belangrijk zijn bij litteken verklevingen bijvoorbeeld na een operatie.

mobilisaties en rekkingen

Mobilisaties/
rekkingen

Mobilisaties/rekkingen

Mobilisaties worden gebruikt om gewrichten en spieren in beweging te zetten. Hierdoor ontstaat er meer bewegingsvrijheid en leert het lichaam dat het anders kan bewegen. Vaak kunt u ook zelf hier verder mee oefenen.

Revalidatie Bisseling fysiotherapie

Revalidatie

Revalidaties na een ongeval of operatie zijn vaak langdurige trajecten waarbij er een behandeltraject wordt uitgestippeld om uw eigen doelen te bereiken. Een revalidatie bestaat vaak uit mobilisaties en oefentherapie met als doel hervatten van uw dagelijks leven of uw sportactiviteit.

taping en EHBSO

Taping en EHBSO

Bij acute klachten kan het soms helpen om het aangedane gewricht rust te geven met tape, bijvoorbeeld na een enkel verzwikking. Vaak volgt er daarna nog een traject om herhaling te voorkomen.

beweeg en houdingsanalyse Bisseling Sportfysiotherapie

Beweeg-/houdingsanalyse

Het doel van alle behandelingen is om niet alleen de gevolgen weg te halen maar ook de oorzaak van de klacht. Een beweeg- of houdingsanalyse kan dan van meerwaarde zijn om te bepalen of u daarin iets kunt verbeteren om de klachten te doen verminderen. Hier vallen ook (hard)loopanalyses onder.

Advies/begeleiding

Behandelruimte Bisseling sportfysiotherapie

Gratis sportspreekuur

Buiten hands on therapie kan ook advies een belangrijk doel zijn van de behandeling. Zodat u weet wat u wel of juist niet moet doen en dat u zelfstandig verder kunt met uw herstel. Wij bieden gedurende de hele week de mogelijkheid voor een sportspreekuur, waarin kosteloos wordt gekeken wat er aan de hand zou kunnen zijn en wat u het beste kunt doen qua sportbelasting. Wordt er gezamenlijk besloten dat fysiotherapeutische behandeling meerwaarde heeft dan zal het spreekuur consult worden omgezet in een intake en bepalen we gezamenlijk het vervolg traject.

Klachten die wij niet behandelen

Klachten die wij NIET behandelen zijn neurologische klachten (zoals CVA en parkinson) en klachten die enkel en alleen door een gespecialiseerd fysiotherapeut uitgevoerd mogen worden in desbetreffende aandoening; dit zijn o.a. COPD, bekkenklachten (waarvoor verwijzing bekkenfysiotherapie), parkinson en Claudicatio Intermittens.